NEGATIVITET

Hva er negativitet, og hvorfor er vi så negative til ting? Jeg ligger nå i senga, er sliten etter kveldsvakt og skal på dagvakt i morgen. Det hadde vært lett for meg å tenke negativt over at jeg får lite tid mellom jobbingen, og at det kan være vanskelig å få sovet nok. Jeg har også en del husarbeid jeg skulle gjort, og økonomien kunne alltids vært bedre. Men hvorfor skal man være så negativ til det? Nå mener ikke jeg at man skal være likegyldig og drite i det. #yolo ikke sant? Men det å henge seg opp i hver minste lille dumme ting påvirker hverdagen i veldig stor grad! Jeg har mange positive ting som har skjedd i dag, men har mye lettere for å ramse opp det dumme først. 


Her er jeg, veeeeeeldig bakfull på dansketur i fjor. Kan trygt si at jeg ikke var så positiv over alt den dagen... 

Jeg har en veldig sammensatt forståelse av at det i stor grad samfunnet vi lever i som på mange måter former måten vi tenker på. Det er mye lettere å få kjeft enn ros, ikke sant? Det er det at vi blir matet med negativitet, som i stor grad gjør at vi begynner å tenke sånn selv. 

Jeg er klar over at det er en stor påstand å komme med, og jeg har ikke lest meg opp på forsking for å kunne komme med den. Jeg ser heller mer på hvordan vi som mennesker er. Alle ting som skjer oss på en eller annen måte former oss. Hvis vi får mye skryt, så får vi bedre selvtillit. Det motsatte skjer hvis vi bare får negative tilbakemeldinger. Jeg sier ikke at det alltid er sånn, men i de fleste tilfeller er det sånn. For å høste positivitet, må vi først så et frø. Se på nyhetene for eksempel. Krig, fattigdom og elendighet er nesten det eneste vi får høre om. Vi får nesten ikke høre om de som blir reddet med HLR (hjerte-lunge-redning) eller de som kommer seg fra fattigdom og får bedre vilkår for å klare seg. Det er negativitet og elendighet som selger, ikke sant? Det er jo det vi er mest interessert i å lese om? Men hvorfor er det sånn? I en ideell verden kunne det like gjerne vært motsatt. At det var historien om Ola Nordmann som klarte skolen som var i fokus. Men slik er det nå ikke. 

Sånn jeg ser det er det hver og en som må gjøre et valg. Hva vil man sitte igjen med etter dagen? Vil man tenke på at man ikke vasket gulvet, eller at man klarte å mestre en utfordrende dag på jobb? For meg er det viktigere å tenke på det siste, selv om jeg gjør feil mange ganger òg. Ingen dager er like bra, og det er lov. Alle har dårlige perioder, men hvis man prøver å tenke på det som har vært bra, så blir det vanskelige en mindre del av det hele, hvis du skjønner? Ta hver dag som den kommer, og kanskje hjelper det å skrive ned de tingene som var bra? Det å snu tankene sine kan skje fortere enn man tror, hvis man er fokusert. 

Hva mener du om dette? 

 

4 kommentarer

Sunniva Stenberg

08.05.2017 kl.00:57

Helt enig. Bra skrevet. Men skjønte ikke helt setningen, Ingen dager e bra, og det er lov ...?

Dag Andreas

08.05.2017 kl.07:17

Sunniva Stenberg: Har rettet på det nå

Sunniva Stenberg

20.06.2017 kl.14:29

Ao

Sunniva Stenberg

20.06.2017 kl.14:35

Tja

Skriv en ny kommentar

Dag Andreas

Dag Andreas

22, Østre Toten

Jeg er en glad gutt som har mange interesser, elsker å jobbe med mennesker og være med venner

Kategorier

Arkiv

hits